• Wat kun je hier nu eigenlijk kopen?
  U kunt bij GeoPortret een portretkaart aanvragen voor een persoon, bedrijf, groep collega’s of over een bepaald onderwerp. Over elk onderwerp is wel een kaart te maken. Stel uw vraag en ik neem u mee in het ontwerpproces van een portretkaart.
 • Wat is een GeoPortret/portretkaart?
  Een GeoPortret of portretkaart is de visualisatie van een onderwerp (vaak een persoon) in de vorm van een plattegrond. In de plattegrond is het onderwerp te herkennen, en een veelvoud aan het onderwerp gerelateerde termen en omschrijvingen zijn in de kaart terug te lezen.
 • Hoe gaat het bestellen in zijn werk?
  U neemt contact op met GeoPortret en geeft aan over welk onderwerp u kaart gemaakt wilt hebben. U levert een afbeelding of foto van het onderwerp aan. Van onze kant zorgen we voor een initiële vragenlijst aan de hand waarvan u een lijst met termen/beschrijvingen opstelt die u in de kaart verwerkt wilt hebben. Hiermee kan de kaart worden ontworpen. Indien gewenst en de deadline van oplevering het mogelijk maakt krijgt u inzage in het voorlopige ontwerp en/of de gebruikte lijst termen, om aanpassingen waar nodig door te voeren.
 • Welke andere producten kan ik hier kopen?
  Naast het aanvragen van kaarten kunt u hier op termijn ook thematische kaarten in een webshop kopen. Deze zullen in het formaat van ansichtkaarten en posters worden verkocht.
 • Wat kan ik verwachten nadat ik een GeoPortret besteld heb?
  U ontvangt uiteindelijk een mooi poster van de gewenste afmeting, in mat of glanzende afwerking. Deze wordt in een koker toegestuurd of via een nader afgesproken wijze afgeleverd.
 • Wat zijn de levertijden?
  Bij het plaatsen van een bestelling moet altijd een deadline worden aangegeven. Dit kan enkele maanden later liggen of slechts één week later dan het moment waarop een bruikbare foto wordt toegestuurd. Op het moment dat het ontwerp klaar is, zal het één à twee dagen duren voordat de kaart bij u afgeleverd wordt, vanwege het laten drukken en opsturen van de kaart. Voor alle mogelijkheden wat betreft levertijd kunt u contact met ons opnemen. Bestellingen met een deadline die minder dan twee weken later valt dan het moment van aanlevering van een te gebruiken foto/afbeelding zullen een additionele kostenpost hebben: prioriteitskosten.
 • Welke informatie moet ik bijdragen om een GeoPortret te voltooien?
  We willen graag korte termen en indien nodig korte omschrijvingen waaruit de namen van straten, wijken, wateren etc. worden gedestilleerd. Door u een vragenlijst toe te zenden geven we u een opzet aan de hand waarvan u deze lijst van termen kunt opstellen. Indien gewenst kunnen we ook gebruik maken van een eigen bibliotheek aan namen, waaruit bijvoorbeeld gekozen kan worden op basis van een bepaald thema “Schilders”, “Steden” etc.
 • Hoe wordt er omgegaan met de (persoonlijke) informatie die ik aanlever?
  De ingevulde vragenlijst die u aan ons opstuurd wordt binnen twee weken na het ontvangen van de betaling van onze systemen verwijderd. Zodra wij de betaling hebben ontvangen, nemen we aan dat de kaart met voldoening is ontvangen en er geen verandering meer hoeft te worden doorgevoerd. Het uiteindelijke printbestand én werkbestand bevatten wel nog de uiteindelijk toegepaste straatnamen e.d., maar deze zijn niet direct leesbaar of verwerkbaar.
 • Welke formaten en printvormen zijn er mogelijk?
  Standaard leveren we portretkaarten in de onderstaande maten. De meest gevraagde afmetingen zijn 400 x 500 mm en 500 x 700 mm. Als u een ander formaat wilt, hoe weinig dit ook verschilt met voorgenoemde, is dit altijd mogelijk. Wanneer u dit aan ons meldt, zullen we met u de eventuele aanpassingen bespreken.
  • 297 x 420 mm (A3)
  • 300 x 400 mm
  • 400 x 500 mm
  • 420 x 594 mm (A2)
  • 500 x 700 mm.